Arbejdsprocessen

I mange år har jeg fordybet mig i maleriets tre største problemer: flader, farver og rum, også kaldet ”Maleriets ukendte selvfølgeligheder” og derved skabt en lang række malerier, som bl.a. resulterede i mine serier Silent Colors (2006) samt Dolce far niente (2007) og som har vist sig at være en vigtig del i min fortløbende udvikling som maler.

Begge serier kan betragtes som en forudsætning for mine værker fra 2008, der bærer titlen ”Arkitektoniske Fortællinger”. Malerierne viser bl.a. bygningsværker, skabt af mennesker, men de er ikke selv tilstede. Fælles for alle værkerne er en dybblå himmel og en åbning, der går igen i alle billederne, men på forskellige måder: et gelænder, et rækværk, en stige, en port, en bro, en hvælving…varme jordfarver, en sprød grøn og masser af lys. Værkerne er både naturalistiske og til tider surrealistiske, ikke uden humor og i hvert fald uden lige linier! Jeg maler ikke en kopi af noget, men min opfattelse af tingene, hvilket også gælder for alle billederne i de efterfølgende serier.

Når jeg maler, kan jeg godt lide at finde på en historie, som jeg har lyst til at fortælle videre, mine billeder har derfor også altid en titel. Nogle gange er historierne lidt længere og det er bl.a. derfor, at jeg laver et katalog til mine serier.